Politieke Escaperoom

De provincie Overijssel biedt met haar publieksprogramma ‘Overijssel doet Mee” een nieuw educatief onderdeel aan: een politiek geladen Escape Room die spelers meeneemt op een tijdreis door de democratische geschiedenis van Overijssel en Nederland. Vanuit de provincie laat Overijssel doet mee!, samen met ProDemos engemeenten, zien hoe de politiek werkt en hoe gemeentelijk, provinciaal en landelijke beleid tot stand komt. Het actief ervaren staat hierbij voorop!

De Escape Room is onderdeel van een breder onderwijsprogramma dat in samenwerking met Overijsselse onderwijsinstellingen wordt doorontwikkeld voor het vak Burgerschap. Leerlingen van de ROC’s Landstede en Deltion zijn betrokken bij de keuze voor de uiteindelijke verhaallijn: Jij bent de baas van Overijssel. De boodschap erachter: als je wilt begrijpen wat politiek en democratie inhoudt, voor een beter begrip en vertrouwen in het openbaar bestuur, je dat zelf actief moet ervaren.

Voor wie is de Escape Room bedoeld?

In eerste instantie voor alle ROC studenten in Overijssel die het vak Burgerschap volgen. Daarnaast ontvangen we ook groepen belangstellende uit heel Overijssel die in clubverband willen komen spelen als er ruimte is in het speelschema van de Escape Room. Mail daarvoor met escape@overijssel.nl