Datum

17 okt 2020 - 15 nov 2020
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Terzijde van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen

Vanwege de corona maatregelen van 3 november is de tentoonstelling Terzijde van Ton Broekhuis vanaf donderdag 5 november in de lockdown. Wij wachten de effecten van de maatregelen af en houden iedereen goed op de hoogte van de vervolg stappen. Nu solidair zijn voor de zorg en hulpverleners om het coronavirus terug te dringen, daarna weer kijken wat mogelijk is.

Bezoek reserveren

Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras tot bossen tot vogellijkjes, telkens weer is er de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.

De Stad Verbeeldt zal in samenwerking met Noorderlicht Groningen de expositie Terzijde, geïnspireerd op het werk van oprichter Ton Broekhuis, in Zwolle tentoonstellen.

Het Noorderlicht Groningen is ontstaan in de jaren 80. Grondlegger is Ton Broekhuis, fotograaf, die in samenwerking met het Fotokollektief en de USVA, veel tot stand heeft gebracht in Groningen op het gebied van sociale fotografie en documentaire fotografie. Noorderlicht Groningen is opgenomen in de top 20 van beste fotofestivals in 2016 door de internationale pers. Noorderlicht Groningen staat bekend om de hoge kwaliteit van de exposities, en wil de onzichtbare wereld in beeldtaal aan zoveel mogelijk mensen presenteren, zowel landelijk als internationaal.

Alle foto’s die op deze tentoonstelling worden gepresenteerd zijn gemaakt door Ton Broekhuis. U kunt van de foto’s een ingelijst exemplaar bestellen (bestelinformatie).

 

De opening door Peter Snijders, burgermeester van Zwolle
Ton Broekhuis met Peter Snijders
De tentoonstelling
Pianist Feico Deutekom
Feico Deutekom en Johannes Bosgra
Fotograaf Johannes Bosgra
De opening door Peter Snijders, burgermeester van Zwolle
Ton Broekhuis met Peter Snijders
De tentoonstelling
Pianist Feico Deutekom
Feico Deutekom en Johannes Bosgra
Fotograaf Johannes Bosgra

De opening

Op 17 oktober 2020 is de expositie Terzijde van Ton Broekhuis geopend.

De opening werd verricht door Peter Snijders, burgemeester gemeente Zwolle, die een mooie toespraak hield over het belang van cultuur voor de stad Zwolle en de rol die De Stad Verbeeldt inneemt als verbinder van professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten.

Rick Witteveen, voorzitter van Stichting De Stad Verbeeldt, heette iedereen welkom en in het bijzonder Ton Broekhuis, de fotograaf van deze expositie.

Kees van der Meiden, directeur Noorderlicht Groningen, ging nader in op de samenwerking in Oost-Nederland met De Stad Verbeeldt, om zo de culturele sector op het gebied van Visual Storytelling te versterken.

En tenslotte hield Bert Janssen, fotograaf/docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, lid artistiek team, een warm pleidooi voor de rol en het belang van storytelling in fotografie, beeld en geluid waarbij De Stad Verbeeldt een soort Platform functie ontwikkeld heeft.
Dit in samenwerking met Zilveren Camera, bekend door de journalistieke en documentaire fotografie, en Noorderlicht Groningen. Noorderlicht gaat meer thematisch te werk en zet internationaal Visual Storytelling op de kaart, met name in het noorden van het land.

Na de opening was er, op Cultuurschip Thor van Rik Elings en Cuun van der Eerden, een mooi intiem concert door pianist Feico Deutekom met beelden van Johannes Bosgra, op muziek van Phillip Glass. Johannes Bosgra wint momenteel internationale prijzen met zijn serie Spreeuwendans, Bomen van Bosgra en Zeegezichten.

9 minuten prachtig spel van Feico Deutecom met beelden van Johannes Bosgra

 

Bezoek

Reserveren gewenst

In verband met corona is het aantal bezoekers beperkt. We raden u aan van te voren te reserveren. Als u niet reserveert moet u bij binnenkomst uw contactgegevens achterlaten en moet u mogelijk wachten tot er plaats is. Ook in verband met corona worden dit jaar geen rondleidingen gegeven.

We gaan ervan uit dat u het dringende overheidsadvies van 13 oktober tot het dragen van een mondkapje zult volgen.

In de statenzaal gelden een aantal corona maatregelen

Bezoek reserveren

Periode
Van 17 oktober t/m 15 november 2020.
Openingstijden
Vanwege de corona maatregelen van 3 november is de tentoonstelling Terzijde van Ton Broekhuis vanaf donderdag 5 november tot nader bericht gesloten.
Maandag 14.00 – 17.00 uur
Dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Woensdag 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur
Locatie

Statenzaal, Diezerstraat 80, 8011 RJ, Zwolle
Tarieven
Entree volwassenen € 5,00 per persoon
Entree leerlingen/studenten € 2,50 per persoon. Voor leerlingen/studenten po, vo, vmbo, mbo en hbo
Entree kinderen tot 6 jr Gratis o.l.v. ouders/verzorgers
Kaart
Parkeren
Q Park Centrum, Eiland, loopafstand 10 minuten, tarief € 3,00 per uur.
Diezepoort, loopafstand ongeveer 15 minuten, tarief € 1,00 per uur.
Bij het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle, loopafstand 30 minuten, tarief gratis alleen in het weekend en op koopavonden.
Parkeergarage Noordereiland, loopafstand 15 minuten, tarief € 2,80 per uur.
Parkeergarage Dijkstraat, loopafstand 30 minuten, tarief € 2,80 per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *